topbannerGEFB

De Gouden Eeuw op Facebook

By adminton, 28 maart 2013

De Gouden Eeuw was terug, en hoe. Het neusje van onze geschiedeniszalm werd in dertien delen opgediend door de VPRO en NTR. Vondel, Rembrandt, Ruysch, alle grote namen kwamen in de televisieserie voorbij. En op Facebook zijn de BN’ers van toen nog steeds niet weg te slaan. Met een app kon je ontdekken welke held uit het verleden vandaag je vriend zou zijn – en zo had je opeens Maurits van Oranje Nassau tussen je Facebook-vrienden staan.

De app doet het helaas niet meer, en ook de laatste posts zijn van even geleden, maar de tien profielen zijn nog steeds in de lucht. Ga er even voor zitten, ik heb er meer dan drie maanden met veel plezier aan gewerkt.

Opdracht via Being There

Facebook_De_Gouden_Eeuw

Klik op de onderstaande portretten en spaar ze alle tien!

Oldenbarnevelt
DeGeerCoenRuyschSweelinckVondel
spinozaRuyterbanner


 

 

 

Sweelinck_400

Coen_400

vondel_400

Ruysch_groot

johan_grootRembrandt_groot